Sóskaszezonban isteni üdítő levessé varázsolhatjuk akár az "unalmas" zöldséglevest is egy kis sóskával. K. Réka ötletet is ad hozzá, hogyan képzelte el.
Elkészítési idő: 45 perc. Savanykás ízvilágú leves, kitűnő felvezetője lehet egy tartalmas másodiknak.
Hozzávalók
3-4 szál sárgarépa, 2-3 nagy krumpli, 2 szál újhagyma, 2 cikk fokhagyma, maréknyi sóska, 1 evőkanál kókuszzsír, 5 dl húsleves, só, bors, 8-10 szál snidling, tejföl.
Elkészítése
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, a krumplit felkockázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.
2. A kókuszzsírt felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát, majd megdinszteljük.
3. Felöntjük 5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és 10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a krumplit meg a húslevest, és puhára főzzük a zöldségeket.
4. Amikor már megfőtt a leves, beledobjuk a sóskaleveleket is. Tejföllel gazdagítjuk, apróra vágott snidlinggel ízesítjük, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése