Elkészítési idő: 1 óra. Kiadós főétel, amit akár a vasárnapi ebéd másodikjaként is tálalhatunk.
Hozzávalók
50 dkg borjúhátszín, garam masala fűszerkeverék, 15-20 darab közepes csiperkegomba, 1 kiskanál zsír, 1 csésze rizs, kaporzöld, vörösáfonya, só, bors.
Elkészítése
1. A borjúhátszínt egyben hagyjuk, sózzuk, borsozzuk, garam masala fűszerkeverékkel megszórjuk. Kuktában felolvasztjuk a zsírt, beletesszük a húst és minden oldalán megpirítjuk. Feltöltjük egy csésze vízzel, lefedjük a kuktát és puhára pároljuk.
2. Ez idő alatt megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk.
3. A megpárolt húst kivesszük a kuktából, hagyjuk kihűlni, majd szépen felszeleteljük.
4. Egy magasabb falú serpenyőbe átöntjük a levet – amiben megpároltuk a hús –, beletesszük a hússzeleteket, a gombát, ha szükséges, ízlés szerint még fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a gomba megpuhul.
5. Ezalatt enyhén sós vízben megfőzzük a rizst. Friss, finomra aprított kaporzölddel ízesítjük.
6. A tányérra halmozzuk a rizst, mellétesszük a gombás hátszínt és néhány szem télire eltett vörösáfonyával tálaljuk.
Jó tudni!
• A garam masala csípős indiai fűszerkeverék, általában fahéjt, babérlevelet, római köményt, koriandert, zöld vagy fekete kardamomt, fekete borsot, szegfűszeget és őrölt szerecsendió-virágot tartalmaz. Ez tetszés szerint kiegészülhet más fűszerekkel is, Indiában minden családnak megvan a saját fűszerkeveréke, ami egy-két fűszerrel eltér a másokétól.
• Akinek nincs kuktája, főzheti más edényben is, ebben az esetben rá kell számolni a főzési időre.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése