2016. május 17., kedd

Vegyes leveleszöldség-saláta

Jó kísérője lehet egy jó sültnek egy különféle leveleszöldségekből összedobott saláta. Ehhez ad ötletet Alíz.

Elkészítési idő: 20 perc. Kitűnő, könnyű saláta, amit különféle húsok mellé tálalhatunk, de akár magára is fogyaszthatjuk.   

Hozzávalók

1 kötés vörös kerti laboda, 1 kötés lórom, fél fej saláta, maréknyi sóska, maréknyi spenót, 2-3 szál zöldhagyma, 3-4 medvehagymalevél, 1 kötés hónapos retek; illetve 1 citrom leve és 2-3 evőkanál olívaolaj. 

Elkészítése 

1. A leveles zöldségek vastag szárát letördeljük, megmossuk, a nagyobb leveleket csíkokra vágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk; a medvehagymát a lehető legapróbbra vágjuk. A hónapos retket és a hagymát is megpucoljuk, majd karikára vágjuk. 
2. A citrom levét összekavarjuk az olívaolajjal. 
3. A felvágott zöldségeket egy tálba halmozzuk, összekavarjuk, és tálaláskor megöntözzük az öntettel. 

Jó tudni! 

• A lórom patakok, árkok vagy nedves réteken termő gyógynövény, nagy leveleit levesekhez, főzelékekhez és salátákhoz használjuk, de akár töltikét is készíthetünk belőle. 
• A vörös kerti laboda a disznóparajfélék családjába tartozó növény, amit hasonló módon használunk, mint a lóromot.

Nincsenek megjegyzések: