Igen finomak tudnak lenni a friss zöldségből készült nyári levesek, amiket gyakorlatilag tetszés szerint összerakhatunk az éppen kézügyben lévő zöldségekből. K. Réka levese is ilyen.
Elkészítési idő: 1 óra. A tartalmas levest nemcsak nyáron, hanem télen is elkészíthetjük, de különösen finom zsenge zöldségfélékből.
40 dkg zsenge zöldborsó, 3 közepes sárgarépa, 1 hagyma, fél karalábé, 4 csirkecomb, só, bors, petrezselyemzöld.
Csipetke: 1 tojás, 4-5 evőkanálnyi liszt, só.
1. A sárgarépát, a hagymát és a karalábét megpucoljuk, megmossuk és apró kockára vágjuk, majd a zsenge zöldborsóval forró vízben főni tesszük. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk.
2. A csirkecombokról a húst leszedjük, kockára vágjuk, és a csontokkal együtt a fövő levesbe tesszük. A csontok jó ízt adnak a levesnek, főzés után eltávolítjuk.
3. Míg fő a leves, elkészítjük a csipetkét: a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, pici sót és annyi vizet, hogy enyhén folyós tésztát kapjunk. Csipetkeszaggatóval a levesbe csurgatjuk, és 5-10 percet még főzzük.
4. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk és a levesbe szórjuk. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
40 dkg zsenge zöldborsó, 3 közepes sárgarépa, 1 hagyma, fél karalábé, 4 csirkecomb, só, bors, petrezselyemzöld.
Csipetke: 1 tojás, 4-5 evőkanálnyi liszt, só.
1. A sárgarépát, a hagymát és a karalábét megpucoljuk, megmossuk és apró kockára vágjuk, majd a zsenge zöldborsóval forró vízben főni tesszük. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk.
2. A csirkecombokról a húst leszedjük, kockára vágjuk, és a csontokkal együtt a fövő levesbe tesszük. A csontok jó ízt adnak a levesnek, főzés után eltávolítjuk.
3. Míg fő a leves, elkészítjük a csipetkét: a tojást felverjük, hozzáadjuk a lisztet, pici sót és annyi vizet, hogy enyhén folyós tésztát kapjunk. Csipetkeszaggatóval a levesbe csurgatjuk, és 5-10 percet még főzzük.
4. A petrezselyemzöldet finomra vágjuk és a levesbe szórjuk. Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése