Korábbi bejegyzésünkben jeleztük, hogy adunk néhány tippet arra, hogy az egyszerű omlett hogyan változtatható pompás reggelivé, uzsonnává vagy vacsorává. Nos, ezek közül az egyik a fenti képen látható szegfűgombás omlett, amit Alíz készített. Igaz, a szegfűgomba szezonja már kezd lejárni, de attól még közzétesszük, hiszen ezt az ételt más gombából is el lehet készíteni és éppen olyan jó lesz.
Elkészítési idő: 20 perc.
25-30 dkg szegfűgomba, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi finomra vágott petrezselyemzöld, só, bors, olaj, illetve egy omlett személyenként.
1. A szegfűgombát megtisztítjuk, gyorsan átmossuk és forró olajon addig pároljuk, amíg a keletkező leve teljesen elfő.
2. Közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.Végül besűrítjük a tojásból és tejfölből készített habarással.
3. A már elkészült omlettekre egy-két evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk és felcsavarjuk, mint a hígpalacsintát. Félbevágva paradicsomsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc.
25-30 dkg szegfűgomba, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, csipetnyi finomra vágott petrezselyemzöld, só, bors, olaj, illetve egy omlett személyenként.
1. A szegfűgombát megtisztítjuk, gyorsan átmossuk és forró olajon addig pároljuk, amíg a keletkező leve teljesen elfő.
2. Közben sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel ízesítjük.Végül besűrítjük a tojásból és tejfölből készített habarással.
3. A már elkészült omlettekre egy-két evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk és felcsavarjuk, mint a hígpalacsintát. Félbevágva paradicsomsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése