Ez egy tisztességes vasárnapi reggeli, amit Székelyföldön mai napig sok családban készítenek. Az elkészítése is családonként változik és legtöbbször az kerül bele, ami épp a kamarában vagy a hűtőben fellelhető. Gazdagíthatjuk sajttal, túróval, gombával, vagy akár tejföllel is. Igaz, meglehetősen kalóriadus, nem szolgál fittness-célokat, de nagyon finom, főleg puliszkával és/vagy friss paradicsommal, ahogyan J. Ildikó tálalta.
Elkészítési idő: 15 perc.
4 tojás, 0,5 dl tej, 1-2 evőkanálnyi reszelt sajt, 2 szelet házi füstölt szalonna, csokornyi zöldhagymaszár, só, bors.
1. A szalonnaszeleteket apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zöldhagymaszárat apróra vágjuk.
2. A fölösleges zsírt letöltjük, a maradék zsíron megdinszteljük a hagymát.
3. Közben a tojásokat a tejjel, sóval és borssal felverjük. Amikor már habos, belekavarjuk a reszelt sajtot is, és a szalonnás-hagymás keverékre öntjük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
4. Cikkekre vágva, salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc.
4 tojás, 0,5 dl tej, 1-2 evőkanálnyi reszelt sajt, 2 szelet házi füstölt szalonna, csokornyi zöldhagymaszár, só, bors.
1. A szalonnaszeleteket apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra pirítjuk. A zöldhagymaszárat apróra vágjuk.
2. A fölösleges zsírt letöltjük, a maradék zsíron megdinszteljük a hagymát.
3. Közben a tojásokat a tejjel, sóval és borssal felverjük. Amikor már habos, belekavarjuk a reszelt sajtot is, és a szalonnás-hagymás keverékre öntjük. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
4. Cikkekre vágva, salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Máris megosztottam, hadd ismerjék meg többen! Köszönjük!
Ismerős és mégis különleges! Gabipapa.
Gabipapa: köszönjük az elismerést és a megosztást!
Megjegyzés küldése