2013. június 27., csütörtök

Meggybefőtt és -szörp nyersen

Meggyből sosem elég! S ha már itt a szezonja, akkor igyekezzünk minél többet eltenni belőle télire, hiszen könnyen megtörténhet, télen jövünk rá: a sok is kevés. K. Réka egyszerű és pompás receptjét a kezdők is bátran kipróbálhatják.

Elkészítési idő: 1 óra a meggy kimagolása, 1 napig pihentetjük, 10 perc alatt üvegekbe szedjük. Kiváló téli vitaminbomba, mivel nyersen tartósítjuk, megőrzi tápanyagértékét és színét.

2 kg meggy, 1 kg cukor, szalicil. 

1. Az érett meggyet megmossuk, és kimagozzuk, majd rendre lerétegeljük a cukorral egy nagy tálban.
2. A tálat hűvös helyre tesszük – de nem hűtőszekrénybe –, és időnként megkavarjuk a benne lévő cukros meggyet addig, amíg a cukor elolvad.
3. Másnap a meggyet leszűrjük, üvegekbe rakjuk, és pici szalicilt szórunk a tetejére.
4. A meggylevet is üvegekbe töltjük, szalicillel tartósítjuk.
Jó munkát, majd jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések: