Az egyszerű omlett sok finom reggelinek, vacsorának vagy uzsonnának lehet az alapja - ezért is tesszük közzé a receptjét. No, meg azért, hogy gyűljön a tartalom, legyen végre forgalom ezen a blogon. Ezt az omlettet most Alíz készítette és később mutatunk néhány ötelet is, hogyan készíthető belőle tartalmas reggeli, vacsora, vagy uzsonna.
Elkészítési idő: 10 perc.
2 tojás személyenként, 1 kiskanál tejföl, 1 kiskanál liszt, pici só, 1 kiskanál olaj.
1. A tojásokat feltörjük, ízlés szerint sózzuk, és egy tányérban a tejföllel és a liszttel nagyon habosra felverjük.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a felvert tojásmasszát egyenletesen szétterítjük az alján, majd miután az egyik oldala megsült, óvatosan megfordítjuk és aranybarnára sütjük a másik felét is.
Jó tudni!
• A tojást felhasználás előtt mindig mossuk meg, így elkerüljük a hasmenéssel járó fertőzéseket!
• A tojást legkönnyebben habverővel verhetjük fel, ennek hiányában viszont villával.
• Az omlett tetszés szerint gazdagítható reszelt sajttal, finomra vágott zöldfűszerekkel – petrezselyemzöld, gazdasszonyhagyma (snidling) –, borssal vagy piros paprikával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése