2016. április 20., szerda

Tavaszi saláta pirított csirkecsíkokkal

A jó kis, tartalmas salátát K. Réka ajánlja - akár uzsonnára, akár vacsorára fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc. Gyorsan elkészíthető, könnyű étel reggelire vagy vacsorára. 

Hozzávalók 

1 fej saláta, 4 retek, 1 kisebb zeller, 1 kicsontolt csirkecomb, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál vörösborecet, só, bors. 

Elkészítése 

1. A salátát, a retket és a zellert megtisztítjuk.A salátaleveleket apróra tépjük, a retket felkockázzuk, a zellert vékony csíkokra vágjuk. 
2. A csirkecombot hosszú csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon megpirítjuk. 
3. Elkészítjük az öntetet: egy kis méretű tálba kimérjük az olívaolajat, a mézet, a mustárt és a vörösborecetet, elkeverjük, majd sózzuk, borsozzuk. 
4. A zöldségeket és a csirkehúst egy tálban összekeverjük és meglocsoljuk az öntettel. 
5. Pirítós kenyérrel tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: