Elkészítési idő: 1 óra. Különleges ízvilágú főétel, amit addig érdemes elkészíteni, amíg még van friss bárányhús.
Hozzávalók
A báránypaprikáshoz: 1 kg báránycomb, 2 fej hagyma, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír, 2 dl húsalaplé, 1 pohár tejföl, só, bors, pirospaprika, rozmaring.
A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 tojás, só.
Elkészítése
1. A báránycombot megmossuk, megtisztítjuk a hártyáitól és kockára vágjuk. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a húst, és folytonosan kavargatva, erős lángon rózsaszín kérget sütünk rá.
2. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és hozzáadjuk a húshoz, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal meghintjük és fedő alatt dinszteljük.
3. Ha a hagyma üvegesre dinsztelődött, felöntjük húsalaplével és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús omlós lesz, és a leve elfő.
4. Ekkor megszórjuk liszttel, összekeverjük, kevés húsalaplevet öntünk alá vigyázva, hogy a liszt ne csomósodjon meg, és krémesre főzzük.
5. Elkészítjük a nokedlit: A lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel keverjük el, hogy kanállal könnyen szaggatható tésztát nyerjünk. A nokedlitésztát fövő, sós vízbe szaggatjuk tésztaszaggatóval vagy kiskanállal és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Leszűrjük, forró vízzel leöblítjük.
6. A báránypaprikást galuskával és tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése