Egy jó saláta bármikor jól jön! Ezt épp Rita készítette,
Elkészítési idő: 15 perc. Ízletes, tartalmas saláta, ami egyaránt fogyasztható magában vagy húsok mellé.
Hozzávalók
A salátához: 1 fejessaláta, 1 szál zöldhagyma, 2-3 evőkanál zöldborsó, 1 alma, 10 deka sajt, 3 kisebb csicsókagumó, 2-3 evőkanál retekcsíra.
Az öntethez: 1 pohár natúr joghurt, só, cukor.
Elkészítése
1. A zöldhagymát, csicsókát és almát megpucoljuk, tetszés szerint apróra vágjuk és salátástálba tesszük.
2. Hozzáadjuk a zöldborsót, a retekcsírát, a kockára vágott sajtott és az apróra tépkedett salátát.
3. A joghurtot ízlés szerint sózzuk és kevés cukorral ízesítjük, majd ráöntjük a salátástálban lévő hozzávalókhoz, és összekavarjuk.
4. Azonnal tálaljuk.
Jó tudni!
• A saláták készítésénél sosincs szigorú recept, a hozzávalók közül bármi kihagyható vagy mással helyettesíthető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése