A finom ünnepi főfogást Rita ajánlja karácsonyra, de nem csak, hiszen a narancstól pikáns sült kiváló étel a téli hónapokban. Elkészítése sem igényel különösebb szakértelmet, kezdők is próbálkozhatnak vele nyugodtan.
Elkészítési idő: 1 óra. Igazi karácsonyi fogás, aminek különlegességét a narancs adja.
1 kg csirkemellfilé, 3-4 narancs, só, bors, olaj.
1. A filézett csirkemellet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és egy narancs levével meglocsoljuk. Két órán át hűtőszekrényben érleljük.
2. Grillserpenyőben a hús mindkét oldalát hirtelen megsütjük, de nem pirítjuk túlzottan, hogy ki ne száradjon.
3. A csirkemellszeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük, és minden szeletre két-két narancskarikát helyezünk, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.
4. Krumplipürével vagy sült krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
Jó tudni!
• A narancsot, ha héjastól használjuk, mossuk meg és a héját alaposan dörzsöljük meg, mert vékony viaszréteggel tartósítják.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése