2014. április 22., kedd

Tojáskrokett

Húsvét után sok helyen gondot okozhat a maradékok eltűntetése, mivel mindenki "eltelt" a nehéz, zsíros, húsos ételekkel. Ilyen maradék például a főtt tojás, amit vagy a locsoló fiúk hordanak haza, vagy egyszerűen megmarad a sonka mellett. Kérdés: mi legyen a maradék főtt tojással? Például készíthetünk belőle tojáskrokettet, mint ahogy tette Rita is.

Elkészítési idő: 40 perc. Vacsorára tálaljuk, de akár másodikként is felszolgálhatjuk. 

5 tojás, 5 dkg tejföl, 1 maréknyi petrezselyemzöld, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg kenyér, 3 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, só, bors, tej, olaj a sütéshez. 

1. Négy tojást keményre főzünk, a kenyér belsejét kevés tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. 
2. A főtt tojásokat megpucoljuk, apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a kenyérrel, tejföllel, az apróra vágott hagymával és petrezselyemzölddel, végül ráütjük a nyers tojást, ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összedolgozzuk. 
3. Púpozott teáskanálnyi darabokat szaggatunk a masszából, és forró olajban ropogósra sütjük. 
4. Melegen, salátával tálaljuk.

Jó tudni!
* Ha maradék főtt tojásból készítjük, értelemszerűen nem kell tojásokat megfőzni!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: