Idén későn lesz a húsvét és ebben az a jó, hogy már az ünnep előtt lehet bárányt vásárolni. Simonfi Ildikó finom bárányhúslevesét pedig ünnep előtt vagy után el lehet készíteni, de főleg az ünnepen, hiszen ez volt nagyanyáink húsvéti levese.
Elkészítési idő: 1,5 óra. Hagyományos húsvéti leves, eredeti változatban bárányfejből készül.
70 dkg csontos bárányhús, 1 kávéskanál só, 1 hagyma, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál liszt, 1 dl tej, 1 szál sárgarépa, csipetnyi tárkony és tejföl ízlés szerint.
1. A megtisztított bárányhúst két liter vízben főni tesszük.
2. Beleteszünk egy hagymát, egy kanál sót, csipetnyi apróra vágott ecetes tárkonyt, és puhára főzzük. Ha tartalmasabb levest szeretnénk, egy evőkanál rizst is főzhetünk bele.
3. Ha a hús már puha, a tojássárgáját simára keverjük a liszttel, és felöntjük a tejjel, ezzel sűrítjük be a levest.
4. Egy szál sárgarépát lereszelünk, kevés olajban megdinsztelünk, és ezt a leves tetejére szűrjük.
5. Tárkonyos ecettel ízlés szerint savanyítjuk, tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá.
Jó tudni!
• A tárkonyt csak a főzés végén adjuk a leveshez, különben elfő az íze és az illata.
• Ha a rizstől besűrűsödik a leves, már nem szükséges liszt a habarásba, elég a tojássárgája és a tej.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése