Már van friss orda a piacokon és nincs jobb hétvégi sütemény egy finom ordás sütinél. K. Réka ordás süteményének az előnye, hogy könnyű elkészíteni, ráadásul nem csak finom, hanem díszes is.
Elkészítési idő: 1 óra
Díszes vendégváró sütemény, sok esetben még olyanoknak is ízlik, akik egyébként az ordát nem szeretik.
Kavart tészta: 8 evőkanál liszt, 1/2 tasak sütőpor, 1/2 evőkanál kakaó, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál olaj, 5 evőkanál tej, 1 tojás.
Krém: 25 dkg orda, 5 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojássárgája.
Hab: 2 tojásfehérje, 5 evőkanál porcukor.
1. A tészta hozzávalóit egy tálban összekavarjuk.
2. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, és a tésztát beleöntjük.
3. A krémhez az ordát villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját, majd rákanalazzuk a kakaós tészta tetejére.
4. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
5. Közben a tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. A süteményt kivesszük a sütőből, a habot egyenletesen elosztjuk a tetején, és még 7-8 percre visszatesszük, amíg a hab szép aranysárga lesz.
6. Miután kihűlt, szeleteljük. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval vagy friss tavaszi gyümölccsel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése