Egyre olcsóbb a spenót, s noha még a székelyföldi kertekben nem mindenhol sarjadzik, a zöldséges üzletekben lehet vásárolni délebbi megyékben termett friss spenótot. A magas vastartalmáról híres leveles zöldséget igencsak sokféleképpen el lehet készíteni, K. Réka ez alkalommal sütőbe rakta.
Elkészítési ideje: 45-50 perc. Az alábbi mennyiség két személy részére elegendő.
3 közepes burgonya, 40 dkg megtisztított spenót, 2 bő evőkanál tejföl, 2 cikk fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, pici só, őrölt bors, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, 2 tojás.
1. A krumplit megmossuk és enyhén sós vízben héjában megfőzzük.
2. A spenótot a tejföllel együtt egy lábosban főni tesszük. A fokhagymát megpucoljuk, finomra zúzzuk, és a spenóthoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd mérsékelt lángon kb. 10 percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig forraljuk.
3. A megfőtt burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk.
4. Egy római tál alját kirakjuk a burgonyával, rákanalazzuk a spenótot, majd két „fészket” készítünk a tojásoknak.
5. A tojásokat feltörjük, és tartalmát a fészkekbe tesszük, majd sózzuk, borsozzuk.
6. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése