Ebben az órában már mindenki tudja, hogy mit főz ebédre. Nem is akarnánk senkit eltéríteni eredeti szándékától, csupán egy kis finom friss salátát ajánlunk - Köllő Rékától - a sült, rántott hús, vagy pörkölt mellé. Mert tudjuk, hogy már fogytán az ősszel eltett savanyúság, s már unjuk is, a primőrzöldségek még drágák, ráadásul ízetlenek, de ilyenkor is van cékla, van feketeretek és egy kis murok, amiből pompás salátát készíthetünk.
1 közepes cékla, 1-2 sárgarépa, 1 zeller, fél fekete retek, só, 1 evőkanál citromlé, 1evőkanál méz, köménymag.
1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, közepes lyukú reszelőn lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk és jól összekeverjük.
2. Rácsorgatjuk a mézet is, és sóval, köménymaggal ízesítjük, 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálaljuk. Ízlés szerint tehéntúrót, tejfölt kínálhatunk mellé, sültekhez kitűnő kísérő.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése