Igaz, hogy nem böjtös étel, de azokra is kell gondolnuk, akik nem böjtölnek, illetve nem veszik annyira szigorúan a böjti előírásokat, mint a katolikusok. M. Réka rakott pityókája egyszerűségében nagyszerű, amit még különlegesebbé tett egy kis kolbásszal.
Elkészítési idő: kb. 1 óra 30 perc. Tartalmas főétel, nagyanyáink másodiknak vagy vacsorára tálalták.
10-15 db. közepes nagyságú burgonya, 25 dkg kolbász, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, 3 evőkanál olaj, kis pohár tejföl.
1. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, a tojásokkal együtt. A kolbászt felkarikázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
2. Kiolajazunk (esetleg vajazunk) egy hőálló tálat vagy kisebb tepsit, és a megfőtt, megpucolt burgonyát felkarikázzuk. A tojásokat is felszeleteljük.
3. A tepsibe rétegezzük a burgonyát, a tojást és a kolbászkarikákat. Legalább két réteg legyen, majd fűszerezzük, és tejfölt csurgatunk a tetejére.
4. Előmelegített sütőben, fóliával letakarva vagy befödve kb. fél óra alatt összemelegítjük.
5. Tálaláskor friss tejfölt és savanyú káposztát vagy uborkasalátát adunk mellé.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése