Finom savanyú, télvégi levest készített Burján Rita, olyat amelyiket a vegetáriánusok is fogyaszthatnak. A savanyú gombaleves előnye, hogy készülhet tavalyi, fagyasztott gombából, vagy szárítottból, de akár termesztettből is.
Elkészítési idő: 30 perc. Nagyanyáink előszeretettel főzték ezt az ízletes levest nyáron erdei-, télen pedig szárított gombából.
30 dkg termesztett csiperkegomba, 2 sárgarépa, kevés zeller és karalábé, 1 fej hagyma, 1 maréknyi tarhonya, só, bors, pirospaprika, ecet, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, tejföl ízlés szerint.
1. A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk és sós vízben megfőzzük.
2. Egy serpenyőben tarhonyát pirítunk, és a leveshez adjuk a megtisztított, felszeletelt gombával együtt.
3. A lisztből az olajon világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és belefőzzük a levesbe.
4. Tálaláskor ecetet és borsot adunk mellé.
Jó tudni!
• Szárított vargányából, vagyis hiripgombából a legfinomabb.
• Nem vegetáriánusoknak készíthetjük csontlében is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése