Noha még messze a húsvét, nem árt időben készülni rá. Mi ezt úgy tesszük, hogy hét végeken közzétesszük a legjobb süteményreceptjeinket. Míg eljön az ünnep, addig lehet egy próbát is tenni, hogy felmérjük, melyik ízlik inkább, melyik a legmegfelelőbb. A képen látható "homokzsákot" S. Ildikó készítette, bármilyen ünnepi alkalomra kitűnő.
Elkészítési idő: 3 óra. A kis batyukhoz hasonlító sütemény a gyermekek kedvence.
Tészta: 25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 5 tojássárgája, csipetnyi só.
Töltelék: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 25 dkg darált dió; illetve porcukor.
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és dió nagyságú golyókat formázunk belőle (kb. 60-65 db lesz), majd legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
2. Amíg a tészta pihen, addig a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, és hozzákavarjuk a darált diót.
3. A golyókat rendre kivesszük a hűtőből (nem egyszerre, hogy ne olvadjanak meg), és tenyérnyi nagyságú, minél vékonyabb kerek lapokat nyújtjuk belőlük.
4. Minden lap közepébe egy kiskanál diós habot teszünk, és batyuszerűen összefogjuk, így alakulnak ki a kis zsákocskák.
5. Előmelegített (180 fokos) sütőben kb. 20 percig sütjük, majd porcukorral meghintjük.
Jó tudni!
• Ajánlott egy nappal korábban meggyúrni a tésztát, és csak másnap sütni.
• A töltelékkel nem kell spórolni, különben sok megmarad.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése