A vajas natúrburgonya vagy vajban párolt pityóka - ahogy felénk, Székelyföldön mondják - az egyik legnépszerűbb köret, főleg nyári időszakban újpityókából.
Hozzávalók
1 nagy- vagy 2 közepes burgonya személyenként, fél diónyi vaj, só, bors, petrezselyemzöld, ízlés szerint.
Elkészítése
1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és nagy kockára vágjuk.
2. Annyi ízlés szerinti sós vízben, amennyi majdnem ellepi, puhára főzzük.
3. Leszűrjük, még forrón rátesszük a vajat, ízlés szerint fűszerezzük petrezselyemzölddel és borssal, majd átforgatjuk.
Jó tudni!
• A burgonya fövési ideje a forrástól számítva 20 perc. Ha túlfő, könnyen széteshet, és nem mutat jól a tányéron.
• A burgonya fövő levét ne öntsük el, felhasználhatjuk különféle zöldséglevesekhez.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése