2023. április 15., szombat

Üde tavaszi saláta

Tavasszal ki vagyunk éhezve a friss, zöld, piros üde színkombinációjú salátákra, s melléje még valamilyen finom husika is társul, akkor kiteljesedik az étkezés. Természetesen, csak úgy magában is fogyasztható. Hozzávalók

1 kötés hónapos retek, 1 kis kígyóuborka, 1 csokor fokhagymaszár, 1 kis fej saláta, koktélparadicsom ízlés szerint; az öntethez: 3 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál balzsamecet vagy 1-2 kiskanál citromlé és 1-2 csepp méz. 
 
Elkészítése

1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. 
2. A hónapos retket és az uborkát ízlés szerint vékonyra szeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk, a fokhagymaszárat finomra aprítjuk. 
3. A felvágott zöldségeket egy salátástálban enyhén sózzuk, összeforgatjuk, és tálalásig félretesszük. 
4. Az apróra tépkedett salátát közvetlenül a tálalás előtt adjuk a salátához. 
5. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel. 
 
Jó tudni! 

• Ez a saláta tetszés szerint gazdagítható más friss leveleszöldséggel is: spenóttal, sóskával, madárbegysalátával. 
• Nem muszáj előre elkészíteni az öntetet, az olívaolajat és a balzsamecetet külön is az asztalra tehetjük, hogy mindenki ízlése szerint ízesítse.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: