Közeleg a húsvét, és ilyenkor jól jönnek az olyan ötletek, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Az egyik ilyen lehet ez a díszes tojásszelet, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy ránézésre tűnik. (Alíz)
Hozzávalók4 főtt tojás, 4 nagy szelet csirkemell, 1 kiskanál só, fél kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 2-3 cikk fokhagyma, 3 nagy fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj
Elkészítése
1. A csirkemellszeleteket finoman kiklopfoljuk, vigyázva, hogy ne keletkezzen lyuk a szeleten.
2. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd annyi vizet, hogy inkább pépes, mint folyós pácot nyerjünk.
3. A hússzeleteket beleforgatjuk a pácba, és legalább 2-3 órát pácoljuk.
4. A keményre főtt tojásokat beburkoljuk a hússzeletekkel, majd mindegyik gombócot körbetekerjük fehér cérnával.
5. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd beleforgatjuk a húsgombócokat és kevés vizet öntve alá, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.
6. Még melegen letekerjük a gombócokról a cérnát, és hagyjuk kihűlni.
7. Tálaláskor fél centi vastagra szeleteljük, friss zöldséggel fogyasztjuk.
Jó tudni!
• A keményre főtt tojásokat pulyka-, sertés- és borjúhússzeletekbe is göngyölhetjük ugyanezzel az eljárással.
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Nagyon guszta és finom is lehet. Sisem csináltam de most kipróbálom🙂
Megjegyzés küldése