2023. április 1., szombat

Tojásszelet csirkemellkéregben

 

Közeleg a húsvét, és ilyenkor jól jönnek az olyan ötletek, amelyek az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Az egyik ilyen lehet ez a díszes tojásszelet, amit sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint ahogy ránézésre tűnik. (Alíz

Hozzávalók

4 főtt tojás, 4 nagy szelet csirkemell, 1 kiskanál só, fél kiskanál őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 2-3 cikk fokhagyma, 3 nagy fej hagyma, 2-3 evőkanál olaj 
 
Elkészítése

1. A csirkemellszeleteket finoman kiklopfoljuk, vigyázva, hogy ne keletkezzen lyuk a szeleten. 
2. A fokhagymát megpucoljuk és finomra zúzzuk, hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd annyi vizet, hogy inkább pépes, mint folyós pácot nyerjünk. 
3. A hússzeleteket beleforgatjuk a pácba, és legalább 2-3 órát pácoljuk. 
4. A keményre főtt tojásokat beburkoljuk a hússzeletekkel, majd mindegyik gombócot körbetekerjük fehér cérnával. 
5. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd beleforgatjuk a húsgombócokat és kevés vizet öntve alá, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. 
6. Még melegen letekerjük a gombócokról a cérnát, és hagyjuk kihűlni. 
7. Tálaláskor fél centi vastagra szeleteljük, friss zöldséggel fogyasztjuk. 
 
Jó tudni! 

• A keményre főtt tojásokat pulyka-, sertés- és borjúhússzeletekbe is göngyölhetjük ugyanezzel az eljárással.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon guszta és finom is lehet. Sisem csináltam de most kipróbálom🙂