Egyszerű és nagyszerű - ezek a legfőbb jellemzői Köllő Réka süteményének. A nagy előnye, hogy akár gyermekekkel közösen is elkészíthető, természesen, húsvétra.
Hozzávalók
A keksztojáshoz: 20 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg vaj, 3-4 evőkanál barackdzsem, mandula- vagy rumaroma.
A mázhoz: fehércsokoládé és feketecsokoládé.
Elkészítése
1. A kekszet húsőrlővel ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaót, a vajat és az aromát, majd összedolgozzuk.
2. Annyi barackdzsemet adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát nyerjünk, majd tojásokat formázunk belőle.
3. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk előbb a fehér-, majd a feketecsokoládét.
4. Vastag ecsettel rákenjük a tojásokra a fehér csokoládét, majd a feketecsokoládéval mintát rajzolunk mindegyikre.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése