Meglehetősen foglalt voltam az utóbbi időszakban, márciusban végig recepteket gyűjtöttem Előd kollégámmal az új készülő könyvünkhöz, egyebek mellett emiatt nem értem rá blogolni. De ígérem, előbb-utóbb feltöltöm az összes receptet, ami a Székely Konyha általam szerkesztett változatában valaha megjelent. Noha eléggé kevés maradt hátra márciusból ez alatt a néhány nap alatt is igyekszem töltögetni a jó tavaszi recepteket. Itt most következzen egy jó kis saláta, ami akár vacsorának is megfelel. Ja, én készítettem.
Hozzávalók10 dkg csirkemell, 3-4 kis paradicsom, 1 kis kígyóuborka, 3-4 hónapos retek, 1 piros kaliforniai paprika, 3 szál zöldhagyma, 1 kis fej saláta, fél maréknyi spenótlevél, illetve tetszés szerint: fél maréknyi laboda, fél maréknyi sóska; az öntethez: fél liter joghurt, olívaolaj, só.
Elkészítése
1. A csirkemellet apró kockára vágjuk, és kevés olívaolajon addig pirítjuk, míg kifehéredik.
2. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és egyforma kockára vágjuk. A leveleszöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra tépkedjük.
3. Az összes zöldséget és a húst egy mély tálba tesszük, picit megsózzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, lazán összekavarjuk, leöntjük a joghurttal, majd ismét összekavarjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése