Húsvét közeledtével, jól jöhet - főleg kezdők számára - Rita ez az egyszerű, de nagyszerű süteménye.
HozzávalókA tésztához: 25 dkg tehéntúró, 10 evőkanál tej, 10 evőkanál olaj, 12 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 50 dkg liszt, csipetnyi só, 1 tasak sütőpor.
A töltelékhez: 5 dkg darált dió, 5 dkg cukor, 1 kiskanál forró tej.
Kellékek: muffinforma, 12 fogvájó, 36 szem mazsola, 12 darab 20 cm hosszú szalag.
Elkészítése
1. A tehéntúrót elkavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat.
2. A sót és a sütőport elkeverjük a liszttel, és a tehéntúrós masszába dolgozzuk.
3. A töltelékhez a diót a cukorral összevegyítjük, ráöntjük a forró tejet, és összedolgozzuk.
4. A tészta kétharmadát 12 gombócra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd gombócokká formáljuk. A gombócokat muffinformába tesszük, felvert tojással lekenjük, és 15-20 perc alatt megsütjük.
5. A megmaradt tésztát 12 részre osztjuk, és megformázzuk a nyuszik fejét. Az ovális tésztadarabok közepét bevágjuk és kialakítjuk a füleket, felvert tojással lekenjük, mazsolából szemet, orrot teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt megsütjük.
6. Miután kihűltek, fogvájók segítségével a fejeket a muffinokra rögzítjük. Csinos masnikat kötünk a nyuszik nyakára.
Jó tudni!
• Tölteléknek használhatunk dió helyett mákot, kókuszreszeléket, de akár dzsemet vagy marcipánt is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése