2023. március 30., csütörtök

Húsvéti nyuszik

 

Húsvét közeledtével, jól jöhet - főleg kezdők számára - Rita ez az egyszerű, de nagyszerű süteménye. 

Hozzávalók

A tésztához: 25 dkg tehéntúró, 10 evőkanál tej, 10 evőkanál olaj, 12 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 50 dkg liszt, csipetnyi só, 1 tasak sütőpor. 
A töltelékhez: 5 dkg darált dió, 5 dkg cukor, 1 kiskanál forró tej. 
Kellékek: muffinforma, 12 fogvájó, 36 szem mazsola, 12 darab 20 cm hosszú szalag. 
 
Elkészítése

1. A tehéntúrót elkavarjuk a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat. 
2. A sót és a sütőport elkeverjük a liszttel, és a tehéntúrós masszába dolgozzuk. 
3. A töltelékhez a diót a cukorral összevegyítjük, ráöntjük a forró tejet, és összedolgozzuk. 
4. A tészta kétharmadát 12 gombócra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, mindegyik közepébe kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd gombócokká formáljuk. A gombócokat muffinformába tesszük, felvert tojással lekenjük, és 15-20 perc alatt megsütjük. 
5. A megmaradt tésztát 12 részre osztjuk, és megformázzuk a nyuszik fejét. Az ovális tésztadarabok közepét bevágjuk és kialakítjuk a füleket, felvert tojással lekenjük, mazsolából szemet, orrot teszünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10 perc alatt megsütjük. 
6. Miután kihűltek, fogvájók segítségével a fejeket a muffinokra rögzítjük. Csinos masnikat kötünk a nyuszik nyakára. 
 
Jó tudni! 

• Tölteléknek használhatunk dió helyett mákot, kókuszreszeléket, de akár dzsemet vagy marcipánt is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: