Hozzávalók
1 kg bárányborda, 2-3 evőkanál mézes mustár, 2 rozmaringágacska, só, bors, 4-5 cikk fokhagyma, 1 kiskanál reszelt citromhéj, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál vaj.
Elkészítése
1. A báránybordát a csont mentén felszeleteljük, enyhén sózzuk és borsozzuk.
2. A mustárból, a zúzott fokhagymából és a reszelt citromhéjból marinádot készítünk, majd a szeletelt bordát bekenjük vele és legalább két órát állni hagyjuk.
3. A vajat felolvasztjuk egy lábosban, és a bordaszeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk rajta, majd tányérra szedjük.
4. A lábosban maradt zsiradékhoz hozzáöntjük a bort, beletesszük a rozamaringágacskákat, visszarakjuk a bordát és fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk.
5. Friss zöldségsalátával tálaljuk.
Jó tudni!
• Ha a bárányborda leve elfő, de még mindig nem puhult meg, kevés vízzel vagy borral pótoljuk és tovább pároljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése