Akkor kell szegfűgombás ételeket készíteni, amikor terem ez a gomba és idén nem panaszkodhatunk, hiszen bőségesen termett. Ildikó ínyenc omlettje kitűnő akár reggelire, akár vacsorára, de még ebédre is felszolgálhatjuk, ha hirtelen kell összedobni valami finomat.
Elkészítési idő: 15-20 perc. Kiadós, finom vasárnapi reggeli, de akár vacsorára is tálalhatjuk.
3 tojás, 20 dkg szegfűgomba, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, néhány szál finomra vágott, friss metélőhagyma, 2 dkg vaj, só, bors, ízlés szerint.
1. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a megtisztított gombát, és takaréklángon addig fonnyasztjuk, amíg a gomba megpuhul és levet enged, majd nagyobb lángon zsírjára pirítjuk és félretesszük.
2. A tojásokat felverjük, beletesszük a zöld fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
3. A serpenyőt újrahevítjük, beleöntjük a felvert tojást, és az omlettet addig sütjük, amíg az alja aranybarna lesz, a teteje pedig éppen csak kezd megkeményedni.
4. A megdinsztelt gombát az omlett közepére tesszük, spatulával először az omlett egyik, majd a másik felét is a töltelékre hajtjuk.
5. Gyorsan tányérra csúsztatjuk és azonnal tálaljuk. Puliszkát vagy friss kenyeret adunk mellé, illetve friss salátát.
Jó tudni!
• A tojásokat csak annyira verjük fel, hogy összeálljanak, ha túlságosan felverjük, az omlett állaga megváltozik.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése