Húsmentes ínyencséget főzött Rita, ami kitűnő vacsora lehet a húskedvelőknek is.
Elkészítési idő: 40 perc. Könnyű főétel a húsmenetesen étkezőknek, pompás vacsora a nem vegetáriánusoknak.
50 dkg újburgonya, 1 kisfej karfiol, 30 dkg spenót, 2 tojás, 3 dl tejföl, só, bors.
1. A zöldségeket megmossuk, az újburgonyát héjastól megfőzzük; a karfiolt rózsáira szedve puhára főzzük; a spenótot leforrázzuk.
2. Az újburgonyát héjastól karikákra vágjuk, a spenótot felcsíkozzuk, a karfiolt apróbb rózsákra szedjük vagy felszeleteljük.
3. Egy kiolajozott tűzálló edényben a zöldségeket lerétegeljük: újburgonya, spenót, karfiol. A műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetjére karfiol kell kerüljön.
4. A tojásokat összekeverjük a tejföllel, és az így nyert habarást rálocsoljuk a zöldségekre.
5. Előmelegített sütőben (200 fokon) 30 perc alatt készre sütjük.
Jó tudni!
• A tejfölös habarást gazdagíthatjuk fokhagymával vagy petrezselyemzölddel.
• A tetejére sajtot is reszelhetünk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése