Egyszerű, gyorsan készülő étel. Szegfűgombaszezonban nagyon finom reggelire vagy vacsorára sok zöldséggel és teával.
Elkészítési idő: 40 perc. Ízletes, kenyérre kenhető finomság, amit akár reggelire, akár vacsorára fogyaszthatunk.
30-40 dkg szegfűgomba, 1 tojássárgája, 1 dl olaj, 1 kiskanál mustár, 0,5 dl tejföl, 1 kisfej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, citromlé.
1. A szegfűgombát megpucoljuk, gyorsan átmossuk; a hagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk; a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.
2. A szegfűgombát kevés olajon, enyhén sózva a saját levében megpároljuk, zsírjára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
3. A tojássárgájából az olajjal és mustárral majonézt kavarunk, hozzáadjuk a tejfölt, kevés citromlével, sóval és borssal ízesítjük.
4. Az időközben kihűlt szegfűgombát a majonézhez keverjük, hozzáadjuk a hagymát és a petrezselyemzöldet, majd az egészet összekavarjuk. Ha szükséges, sóval és borssal ízesítjük.
5. Ropogós fitness-kenyérrel és friss paradicsommal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése