Amíg még friss és zsenge a karalábé, kiadós egytálételt készíthetünk belőle. A korábban már közölt Erzsike néni töltött karalábéjához képest K. Réka változata tejföllel készül, fűszere viszont továbbra is a friss kaporzöld.
Elkészítési idő: 1,5 óra. Kiadós nyári egytálétel, friss, zsenge karalábéból készítve nagyon finom.
4 karalábé, 50 dkg őrölt hús, maréknyi rizs, 1 tojás, só, bors, 1 csokor kaporzöld.
habarás: tejföl, liszt.
1. A karalábét meghámozzuk, megmossuk. Karalábéfúróval vagy kiskanállal kikaparjuk a belsejét.
2. Elkészítjük a tölteléket: az őrölt húst összekeverjük a tojással és a rizssel, sózzuk, borsozzuk.
3. A kifúrt karalábék üregét megtöltjük a töltelékkel, és egy lábosban egymás mellé tesszük. A kikapart karalábéforgácsot is beleszórjuk a lábosba. Ha maradt még töltelékünk gombócokat formálunk belőle, és azt is a lábosba tesszük. Annyi vízzel töltjük fel, hogy jól ellepje, és kb. 45 percet főzzük, míg megpuhul.
4. Ekkor a kaprot apróra vágjuk, meghintjük vele a karalábét, és még 15 percet főzzük.
5. Elkészítjük a tejfölös habarást és behabarjuk vele a töltött karalábét.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Rég ettem ilyet, pedig finom! Hétvégére beiktatom :)
Örülünk, hogy eszedbe juttattuk. :)
Kedves Aliz!
Köszönöm, hogy megtaláltam az erdélyi receptes írásaidat.
Üdvözletem . Anna.
Na ezt megcsinálom, nagyon jónak tűnik.köszönöm
Megjegyzés küldése