A joghurtalapú fagylaltok attól jók, hogy még főzni sem kell. Meggyszezonban pedig mi másból is lehetne üdítő fagylaltot készíteni, mint meggyből. Alíz egyszerűen elkészíthető fagylaltjával akár a kezdők is próbálkozhatnak, a siker garantált.
Elkészítési idő: 30 perc.
0,5 kg meggy, 7-8 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín.
1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, és estétől reggelig állni hagyjuk.
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a meggyet a levével együtt.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-meggyes keveréket.
4. Dobozokba töltjük és megfagyasztjuk.
Jó tudni!
• Amíg a keverék megfagy, többször is kavarjuk át, hogy meggátoljuk a jégkristályok kialakulását.
• Fagylaltgéppel is készíthető.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc.
0,5 kg meggy, 7-8 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín.
1. A meggyet kimagozzuk, 3-4 evőkanál cukorral lerétegeljük, és estétől reggelig állni hagyjuk.
2. A joghurtot kikavarjuk a maradék cukorral és vaníliás cukorral, majd belekavarjuk a meggyet a levével együtt.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a joghurtos-meggyes keveréket.
4. Dobozokba töltjük és megfagyasztjuk.
Jó tudni!
• Amíg a keverék megfagy, többször is kavarjuk át, hogy meggátoljuk a jégkristályok kialakulását.
• Fagylaltgéppel is készíthető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése