Ma egy ilyen fagyis nap van, úgy tűnik, de holnap kiderül, miért is. S ha már megint fagyi, akkor legyen sztracsatellás! Vagyis olyan fagyi amiben csokoládédarabkák vannak. Alíz sztracsatellás fagylaltját nagyon könnyű elkészíteni, csupán arra kell figyelni, hogy a csokoládéreszelék a már kihűlt fagylaltmasszába kerüljön, ellenkező esetben felolvad és csokis fagyi lesz belőle.
Elkészítési idő: 30 perc.
4 tojássárgája, 3 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 4 dl tej, 1 kiskanál élelmiszerkeményítő, 4 dl tejszín, 10 dkg keserű csokoládé.
1. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a keményítőt, majd simára kavarjuk a tejjel. Lassú tűzön folytonosan kavargatva sűrű pépet főzünk, majd hideg vizes edénybe merítve lehűtjük.
2. A tejszínből kemény habot verünk, hozzákavarjuk a vaníliás pépet, végül belereszeljük a csokoládét, és elkeverjük.
3. Dobozba töltjük és fagyasztóba tesszük.
Jó tudni!
• Ha bármilyen fagyiba pici sót is teszünk, fokozza az ízeket.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése