Induljon jól ez a hét, süssünk grillcsirkét! A grillcsirke amellett, hogy nagyon finom, egyszerű elkészíteni is. Bátran próbálkozhatnak vele a kezdők is.
Elkészítési idő: 1-1,5 óra. Mutatós és főképp finom fogás, amit a legízletesebben a gyergyószentmiklósi K&K gyorsétkezdében készítenek.
1 db 1-1,5 kg-os grillcsirke, só, bors, paprika, majoránna, rozmaring, fokhagyma és olívaolaj.
1. A csirkét átmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd kívül-belül fűszerezzük.
2. A befűszerezett csirkét 170 fokra hevített grillsütőben vagy sóágyon, illetőleg vízzel teli sörösüvegre húzva előmelegített, közönséges sütőben 1-1,5 órát sütjük.
3. Sült hasábburgonyával, salátával és pikáns szószokkal tálaljuk.
Jó tudni!
• A sokféle fűszer helyett használhatunk egyszerűen grillcsirke-fűszerkeveréket.
• A grillcsirkét mindig annyi órát sütjük, ahány kilós a csirke. Ez idő alatt a bőre ropogós pirosra sül és húsa zamatosan puha marad.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése