2016. június 13., hétfő

Zsenge zöldborsó csirkével és tükörtojással

Zsenge cukorborsóból készítette ezt a finomságot M. Réka.
Elkészítési idő: 50 perc. Tartalmas főétel, könnyű zöldségleves mellé.

Hozzávalók

Kb 35-40 dkg zsenge zöldborsó, 40 dkg csont nélküli csirkemellfilé, 2 fej hagyma, só, bors, ételízesítő, csipetnyi cukor, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, személyenként 1 tojás.

Elkészítése

1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, puhára főzzük, ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük. A lisztet elkeverjük kb. 2 evőkanál vízben, hozzáadjuk a tejfölt és behabarjuk a borsót.
2. A csirkemellet csíkokra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük és puhára főzzük, majd a zöldborsóhoz adjuk.
3. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleütjük a tojásokat, és tükörtojást készítünk belőlük. Végül sózzuk, borsozzuk, és a zöldborsós csirke mellé tálaljuk.

Jó tudni!

• Fagyasztott zöldborsóból vagy zöldborsókonzervből is elkészíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: