Elkészítési idő: 30 perc. A pompás desszertet vendégvárónak ajánljuk, előnye, hogy akár napokkal a vendégek érkezése előtt elkészíthető.
Hozzávalók
40 dkg meggy, 1 citrom, 2-3 evőkanál méz vagy 5 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé.
Elkészítése
1. A meggyet kimagoljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a gyümölcshöz adjuk, mézzel vagy porcukorral édesítjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és a gyümölcspépet, majd elkeverjük.
3. Ez idő alatt gőzfürdőben 10 dkg csokoládét megolvasztunk.
4. Egy kalácssütő tepsit kibélelünk átlátszó fóliával, beleöntjük a krém egyharmadát, rácsorgatjuk az olvasztott csokoládé felét, rásimítunk még harmadrésznyi krémet, majd a maradék csokoládét, végül pedig a megmaradt krémet. Fóliával letakarjuk és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára.
5. Másnap a fólia segítségével kiborítjuk a jégkrémet egy tálcára, olvasztott csokival díszítjük és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
Jó tudni!
• A jégkrémet fogyasztás előtt legalább egy órával érdemes kivenni a fagyasztóból, mert könnyebben szeletelhető.
• Amikor nincs friss meggy, fagyasztottból is elkészíthető.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése