2016. június 24., péntek

Meggyes jégkrémtorta

A mostani rekkenő hőségekben nincs jobb egy finom jégkrémnél - ezt vallja K. Réka.

Elkészítési idő: 30 perc. A pompás desszertet vendégvárónak ajánljuk, előnye, hogy akár napokkal a vendégek érkezése előtt elkészíthető. 

Hozzávalók 

40 dkg meggy, 1 citrom, 2-3 evőkanál méz vagy 5 dkg porcukor, 25 dkg mascarpone, 3 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé. 

Elkészítése 

1. A meggyet kimagoljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A citrom levét kifacsarjuk, a gyümölcshöz adjuk, mézzel vagy porcukorral édesítjük. 
2. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és a gyümölcspépet, majd elkeverjük.
3. Ez idő alatt gőzfürdőben 10 dkg csokoládét megolvasztunk. 
4. Egy kalácssütő tepsit kibélelünk átlátszó fóliával, beleöntjük a krém egyharmadát, rácsorgatjuk az olvasztott csokoládé felét, rásimítunk még harmadrésznyi krémet, majd a maradék csokoládét, végül pedig a megmaradt krémet. Fóliával letakarjuk és mélyhűtőbe tesszük egy éjszakára. 
5. Másnap a fólia segítségével kiborítjuk a jégkrémet egy tálcára, olvasztott csokival díszítjük és meggyszemekkel díszítve tálaljuk. 

Jó tudni! 

• A jégkrémet fogyasztás előtt legalább egy órával érdemes kivenni a fagyasztóból, mert könnyebben szeletelhető. 
• Amikor nincs friss meggy, fagyasztottból is elkészíthető.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: