2016. június 20., hétfő

Csirkés tökfőzelék

Kitűnő második a tökfőzelék nyári időszakban, s ha még egy kis csirkehús is van benne, felséges. Az ízletes főételt Rita ajánlja.

Elkészítési idő: 30 perc. Gyorsan és könnyen elkészíthető főétel vagy vacsora munkás hétköznapokra. 

Hozzávalók 

1 kisebb csontozott csirkemell, 1 nagyobb tök, 5 cikk fokhagyma, kapor, só, bors, pirospaprika, olaj, illetve 2 evőkanál liszt, 1 dl tej. 

Elkészítése 

1. A megmosott csirkemellet kockára vágjuk, forró olajon hirtelen megpirítjuk, majd 2 cikk apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk. 
2. Ezalatt a tököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magvait és a reszelő nagy fokán lereszeljük. 
3. Ha a hús elkészült, tányérra szedjük, és a maradék zsiradékban megdinszteljük a tököt. Miután kissé megpuhult a tök, visszatesszük a csirkemellet, ízlés szerint apróra vágott friss kaprot és pirospaprikát szórunk rá, további 15 percig fedő alatt pároljuk. 
4. A lisztből és tejből habarást készítünk és behabarjuk vele a főzeléket. 
5. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: