Kitűnő második a tökfőzelék nyári időszakban, s ha még egy kis csirkehús is van benne, felséges. Az ízletes főételt Rita ajánlja.
Elkészítési idő: 30 perc. Gyorsan és könnyen elkészíthető főétel vagy vacsora munkás hétköznapokra.
Hozzávalók
1 kisebb csontozott csirkemell, 1 nagyobb tök, 5 cikk fokhagyma, kapor, só, bors, pirospaprika, olaj, illetve 2 evőkanál liszt, 1 dl tej.
Elkészítése
1. A megmosott csirkemellet kockára vágjuk, forró olajon hirtelen megpirítjuk, majd 2 cikk apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és fedő alatt puhára pároljuk.
2. Ezalatt a tököt megtisztítjuk, eltávolítjuk a magvait és a reszelő nagy fokán lereszeljük.
3. Ha a hús elkészült, tányérra szedjük, és a maradék zsiradékban megdinszteljük a tököt. Miután kissé megpuhult a tök, visszatesszük a csirkemellet, ízlés szerint apróra vágott friss kaprot és pirospaprikát szórunk rá, további 15 percig fedő alatt pároljuk.
4. A lisztből és tejből habarást készítünk és behabarjuk vele a főzeléket.
5. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése