Elkészítési idő: 40 perc. Könnyű, üdítő leves, amit akár hidegen is fogyaszthatunk.
Hozzávalók
2 kicsontolt csirkecomb, 3-4 közepes sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zeller, 2 szál zöldhagyma, só, bors, olaj, 1 citrom, citromfű.
Elkészítése
1. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát karikára, a többit pedig kockára vágjuk.
2. A hagymát, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd közepes lángon puhára főzzük.
3. A csirkecombot felkockázzuk, és enyhe sós vízben 10 percet főzzük, majd a félig megfőtt zöldséghez adjuk.
4. A legvégén beleszórjuk az apróra vágott citromfüvet. Tetszés szerint citromlével savanyítjuk.
Jó tudni!
• A levest csirkemellből is el lehet készíteni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése