Kitűnő nyári sütemény, ami egyaránt készíthető meggyel és cseresznyével. Simonfi Ildikó sütijét vasárnapi desszertként ajánljuk.
Elkészítési idő: 40 perc. Parádés sütemény, vendégvárónak kitűnő, de ajándékba is lehet vinni ünnepi ebédre.
1 csomag gyorsfagyasztott réteslap, 1 tasak vaníliás puding, 4 evőkanál cukor, 5 dl tej, 0,5 kg meggy vagy cseresznye, 2,5 dl tejszín; illetve kevés porcukor a tetejére.
1. A meggyet vagy a cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, felét összeturmixoljuk, a másik felét darabokban hagyjuk és két evőkanál cukorral meghintjük.
2. A pudingporból és a tejből szokásos módon pudingot főzünk, összekavarjuk a lecukrozott meggyel vagy cseresznyével, illetve a turmixolt gyümölccsel, és hűlni hagyjuk.
3. A réteslapból két egyforma 25x30 centis lapot nyújtunk, és előmelegített sütőben a tepsi hátán aranybarnára sütjük.
4. A tejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt pudingba.
5. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet és a másikkal befedjük.
6. A tetejét vékonyan meghintjük porcukorral, kockára vágva tálaljuk.
Jó tudni!
• A felső lapot sütés előtt a tepsi hátán vágjuk fel szeletekre – 12 szelet lesz belőle –, majd szeleteléskor a vágás mentén vágjuk fel a süteményt, így nem jön ki a krém belőle.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése