Mivel egyaránt szezonja van a lecsónak és a zöldpaszulynak, a kettő kombinációjából is igen jó étel lesz.
Elkészítési idő: 50 perc. Az ízletes, laktató főzelék receptjét Réti Judit gyergyószentmiklósi olvasónk küldte.
40 dkg zöldbab, 1 nagyfej hagyma, 1 paprika, 3-4 paradicsom, olaj, só, 1 babérlevél, csokornyi petrezsemzöld és zellerzöld.
1. A zöldségeket megpucoljuk; a zöldbabot 2-3 centis darabokra törjük; a hagymát és paprikát kockára vágjuk; a paradicsomot nagyobb kockára vágjuk; a petrezselyem- és zellerzöldet finomra aprítjuk.
2. A hagymát és a paprikát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig pároljuk együtt, amíg kezd zsírjára sülni.
3. Hozzáadjuk a zöldbabot, összekavarjuk, feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen. Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldbab megpuhul.
4. Végül gazdagon megszórjuk finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel.
5. Tálaláskor tejfölt adunk mellé.
Jó tudni!
• A zöldbabot mindig forró vízzel engedjük fel, ellenkező esetben megedződik.
• Ízvilágát tetszés szerint kevés cukorral gazdagíthatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése