Könnyű és ízletes vacsora böjti időszakban.
2 sárgarépa, 1-2 szál zöldhagyma, füstölt hal, ízlés szerint, só, bors, 1 evőkanál olívaolaj, frissen facsart citromlé, ízlés szerint.
1. A sárgarépát és a zöldhagymát megpucoljuk; a sárgarépát a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a zöldhagymát karikára vágjuk.
2. A zöldségeket egy tálba halmozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lelocsoljuk olívaolajjal és citromlével, majd összeforgatjuk.
3. A füstölt halat falatnyi darabokra szedjük, és a sárgarépasalátára szórva tálaljuk.
Jó tudni!
• Ez a saláta tonhalkonzervből vagy egyszerű olajos halkonyzervből is elkészíthető. Ebben az esetben az olívaolajat a halról letöltött olajjal helyettesítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése