A pisztráng az egyik legízletesebb halunk és annál jobb, minél egyszerűbben készítjük el. A képen látható egészben sütött pisztrángban valóban nincs semmi különleges, csupán a kísérőként kínált muzsgyé teszi rendkívül ízletessé,
Elkészítési idő: 1 óra. Egyszerű fogás, ami a mellé tálalt fokhagymaszósztól, azaz a muzsgyétól lesz pikáns.
Grillezett pisztráng: 4 pisztráng, citrombors ízlés szerint, kevés napraforgóolaj a sütéshez.
Köret: 4 közepes burgonya, 1 sárgarépa, 2-3 evőkanál fagyasztott zöldborsó, 1-2 evőkanál fagyasztott zöldbab, 2 evőkanál vaj, só, bors.
Muzsgyé: 4-5 cikk fokhagyma, fél citrom leve, só, bors, kevés olaj.
1. A pisztrángot megpucoljuk, megmossuk, kívül-belül törlőkendővel leitatjuk róla a vizet, majd kívül-belül beszórjuk citromborssal, és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a köretet és a muzsgyét.
2. A fokhagymát fokhagymatörőn átnyomjuk, sózzuk, kevés olajjal kikavarjuk, közben belefacsarjuk a fél citrom levét és borssal ízesítjük. Tálalásig félretesszük.
3. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hasábokra vágjuk, és egy evőkanál olvasztott vajban, enyhén sózva, borsozva átforrósítjuk.
4. A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk, egy evőkanál olvasztott vajon félpuhára pároljuk, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségeket, fedő alatt, enyhén sózva, borsozva puhára pároljuk.
5. A halat vékonyan olajozott grillsütőben fedő alatt mindkét oldalán ropogósra sütjük.
6. A halat hosszúkás tányérra helyezzük, mellé halmozzuk a párolt zöldséget és a burgonyát; muzsgyéval és citromkarikákkal tálaljuk.
Jó tudni!
• A muzsgyé fokhagymából készült szósz, amit főleg sült hal mellé, de akár flekken mellé is szolgálhatunk.
• A muzsgyé receptben leírt változata ízlés szerint vízzel hígítható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése