Mint köztudott, böjti időszakban az egyetlen húsféle, aminek fogyasztását a katolikus egyház is engedélyezi, a hal. A busa húsa nagyon ízletes, ráadásul mivel meglehetősen zsíros a húsa kiválóan alkalmas a grillezésre. Próbálják ki K. Réka változatát!
Elkészítési idő: 1 óra. Elegáns, különleges halétel, amit akár ünnepi alkalomra is tálalhatunk.
1 busa, 40 dkg fagyasztott zöldbab, 5-6 burgonya, só, bors, pirospaprika,1 narancs, 1-2 narancs leve.
1. A halat hideg vízben megmossuk, majd konyharuhán leitatjuk, felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, narancslevet csavarunk rá, és amíg a köretet elkészítjük, ebben a pácban tartjuk.
2. A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Enyhén sós vízben megpároljuk a zöldbabot is.
3. A halszeleteket grillserpenyőben közepes lángon megsütjük.
4. Közben a narancsot is karikákra vágjuk. A megsült halszeleteket tányérra tesszük, a félbevágott paprikás krumplival, zöldbabbal és a narancskarikákkal tálaljuk.
Jó tudni!
• Ha sütés előtt egy nappal pácoljuk be a halszeleteket, finomabbak, puhábbak lesznek.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése