Dolgos hétköznapok kiváló étele Rita gyors csirkelevese. Minden jó tulajdonsága megvan, ami egy ilyen levesnek kell: hamar elkészül és finom.
Elkészítési idő: 25 perc. Kitűnő leves olyan alkalmakra, amikor nagyon gyorsan kell tálalni az ételt.
20 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, házi ételízesítő, 1 fej hagyma, só, bors, tejföl.
1. Kb. másfél liter vizet főni teszünk, míg felforr felkockázzuk a csirkemellet, megtisztítjuk a hagymát, felvágjuk a gombát.
2. A fövő vízbe tesszük a húst, a gombát és az épen hagyott hagymát; egy evőkanálnyi házi ételízesítőt adunk hozzá, illetve ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
3. Tejföllel tálaljuk.
Jó tudni!
• Mivel zsiradékot nem tartalmaz, diétázóknak is ajánlott.
• A sóval óvatosan bánjunk, az ételízesítő bőségesen tartalmaz sót.
• Házi ételízesítő helyett tehetünk a levesbe 1-1 szál friss sárgarépát, petrezselymet és kevés karalábét; illetve használhatunk a kereskedelemben kapható ételízesítőt is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése