Ínyenc falat a kacsamáj, méltán megérdemli, hogy vasárnapi ebéd legyen belőle! Alíz viszont most másként, nem szokványosan készítette. Próbálják ki!
Elkészítési ideje: 30-40 perc. Különleges főfogás, ami kiváló lehet vasárnapi ebédre.
40 dkg kacsamáj, 2 nagyfej hagyma, 1 evőkanál kacsazsír, 2-3 cikk fokhagyma, 2-3 dl tej, só, bors, majoránna, őrölt szerecsendió és petrezselyemzöld.
1. A kacsamájat megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk, majd annyi tejben, amennyi ellepi, kb. fél órát áztatjuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk és kockára vágjuk.
2. A felhevített kacsazsíron megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a kacsamájat, majd fehéredésig pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és őrölt szerecsendióval. Összekeverjük, ráöntünk kb. egy deci tejet, és mérsékelt tűzön, fedő alatt, többször megkavargatva addig pároljuk, míg a hagyma üvegessé válik.
4. Ha már megpuhult a hagyma, megszórjuk petrezselyemzölddel és tálalásig lefödve, melegen tartjuk.
5. Párolt vegyes zöldséggel vagy puliszkával és salátával tálaljuk.
Jó tudni!
• A szárnyasok máját sütés előtt is sózhatjuk, mert nem keményedik meg.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése