2021. szeptember 22., szerda

Mazsolás rizs

Folytatom az ételek beblogolását, hogy haladjak vele - jelzem, iszonyúan sok van, de nem akarnám, hogy csak úgy nyomtalanul eltűnjenek. Itt most egy köretrecept következik, amit vörösboros marhapörkölt mellé tálaltam, de kitűnően passzol halételekhez is. 
Hozzávalók 

1 borospohárnyi rizs, pici olaj 2 evőkanálnyi mazsola, fél diónyi reszelt gyömbér só, ízlés szerint.  
Elkészítése

1. A rizst néhány cseppnyi olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt gyömbért. 
2. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon, folytonosan kavargatva addig főzzük míg a rizs kezdi megszívni magát vízzel és az egész zubogva forr. 
3. Ekkor lefödjük, a fedőre ráterítünk egy megvizezett konyharuhát, majd levesszük a lángról. Így hagyjuk kb. 15 percig, ez alatt a rizs megszívja magát vízzel, de nem ragad össze, hanem pörgős marad. 
 
Jó tudni! 

• Halételek mellé is kiváló köret!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: