Folytatom az ételek beblogolását, hogy haladjak vele - jelzem, iszonyúan sok van, de nem akarnám, hogy csak úgy nyomtalanul eltűnjenek. Itt most egy köretrecept következik, amit vörösboros marhapörkölt mellé tálaltam, de kitűnően passzol halételekhez is.
Hozzávalók
1 borospohárnyi rizs, pici olaj
2 evőkanálnyi mazsola, fél diónyi reszelt gyömbér
só, ízlés szerint.
Elkészítése
1. A rizst néhány cseppnyi olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt gyömbért.
2. Ízlés szerint sózzuk, majd nagy lángon, folytonosan kavargatva addig főzzük míg a rizs kezdi megszívni magát vízzel és az egész zubogva forr.
3. Ekkor lefödjük, a fedőre ráterítünk egy megvizezett konyharuhát, majd levesszük a lángról. Így hagyjuk kb. 15 percig, ez alatt a rizs megszívja magát vízzel, de nem ragad össze, hanem pörgős marad.
Jó tudni!
• Halételek mellé is kiváló köret!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése