2021. január 5., kedd

Gesztenyés tekercs

 

Jöhet még egy süti? Ezúttal K. Réka gesztenyés tekercsét ajánljuk kipróbálásra. Előnye, hogy viszonylag hamar elkészül, akár a hosszú téli estéken is összedobható másnapra. 

Hozzávalók

A piskótához: 6 tojás, 3 evőkanál víz, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál liszt. 
A krémhez: 25 dkg fagyasztott gesztenye, 10 dkg vaj, 1 evőkanál kakaó, mandulaaroma, kimagozott meggy. 

Elkészítése

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a vízzel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd rendre lazán belekavarjuk a tojások sárgáját és a lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 
2. Miután megsült cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, levesszük róla a papírt és még forrón feltekerjük. 
3. Amíg langyosra hűl elkészitjük a krémet: A gesztenyét – miután kiolvadt – simára kavarjuk a vajjal és a kakaóval, majd mandulaaromával ízesítjük. 
4. A piskótát kigöngyöljük, megkenjük a gesztenyével, a felső felébe sűrűn egymás mellé kimagozott meggyet teszünk majd felgöngyöljük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. 
 
Jó tudni! 

• Nyáron friss-, télen fagyasztott meggyből vagy befőttből készítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: