A képen látható halétel kitűnő lehet vasárnapi ebédre a böjti időszakban - Rita készítette.
Elkészítési idő: 40 perc. Ínyenc főétel, ráadásul a többi húsos ételhez képest, gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
1 kg süllő, 5 dkg liszt, 0,5 dl tej, 10 dkg vaj, 1 citrom, kapribogyó, petrezselyemzöld, só, bors, olaj; 1 kg burgonya.
Elkészítése
1. A halat megtisztítjuk, felszeleteljük és megsózzuk, lisztbe és tejbe forgatjuk, majd forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük. Tányérra szedjük és melegen tartjuk.
2. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk és enyhe sós vízben lassú tűzön megfőzzük.
3. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük és belefacsarjuk a citromot. Kevés vizet adunk hozzá, és lassú tűzön krémes állagú mártást készítünk. Sózzuk, borsozzuk és kapribogyóval megszórjuk.
4. Tányérra halmozzuk a krumplit, megszórjuk petrezselyemzölddel, rátesszük a halszeleteket és meglocsoljuk mártással.
Jó tudni!
• Süllő hiányában bármilyen, kevésbé szálkás halból elkészíthetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése