Az igen finom halételt K. Réka készítette egy régi recept alapján.
Elkészítési idő: 1 óra. Kitűnő vacsora, ami Zilahy Ágnes 1892-ben megjelent Valódi magyar szakácskönyv című könyvében található recept alapján készült.
Hozzávalók
4 megpucolt pisztráng, 5 dl ecet, 5 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 4 babérlevél, 2 mokkáskanál só, 20 szem fekete bors, ecetes torma.
Elkészítése
1. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
2. Egy akkora lábosba, amelyben a halak elférnek, beleöntjük az ecetet és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a borsot meg a hagymát, és főni tesszük.
3. A fövőlébe beletesszük a pisztrángokat és 10 percig főzzük lefödve, majd ebben a lében hagyjuk kihűlni.
4. Hidegen, ecetes tormával tálaljuk.
Jó tudni!
• Figyeljünk a pisztráng főzésére, mert hamar szétfő!
• Tálaláskor adhatunk hozzá lime-szeleteket, ettől még selymesebb lesz az íze.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése