2016. március 7., hétfő

„A pisztráng hidegen”

Az igen finom halételt K. Réka készítette egy régi recept alapján.

Elkészítési idő: 1 óra. Kitűnő vacsora, ami Zilahy Ágnes 1892-ben megjelent Valódi magyar szakácskönyv című könyvében található recept alapján készült. 

Hozzávalók 
4 megpucolt pisztráng, 5 dl ecet, 5 dl víz, 1 fej vöröshagyma, 4 babérlevél, 2 mokkáskanál só, 20 szem fekete bors, ecetes torma. 

Elkészítése 
1. A hagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk. 
2. Egy akkora lábosba, amelyben a halak elférnek, beleöntjük az ecetet és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, a borsot meg a hagymát, és főni tesszük. 
3. A fövőlébe beletesszük a pisztrángokat és 10 percig főzzük lefödve, majd ebben a lében hagyjuk kihűlni. 
4. Hidegen, ecetes tormával tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Figyeljünk a pisztráng főzésére, mert hamar szétfő! 
• Tálaláskor adhatunk hozzá lime-szeleteket, ettől még selymesebb lesz az íze.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: