Az egyszerű sertésragu is mindjárt különlegessé válik, ha feldobjuk egy kis birsalmával - Rita is ezt tette.
Elkészítési idő: 1,5 óra. A tartalmas főételt ünnepi ebédre ajánljuk.
50 dkg sertéstarja, 2 sárgarépa, 2 zöldpaprika, 2 birsalma, 1 nagyfej vöröshagyma, 1 mokkáskanál köménymag, só, bors, pirospaprika, olaj, 1 evőkanál liszt, tejföl.
1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk; a birsalmát megpucoljuk és felkockázzuk; a sertéshúst kockára vágjuk.
2. A hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt sertéstarját, és erős lángon fehéredésig kavargatjuk.
3. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, ízlés szerint fűszerezzük és kevés vizet töltve alá pároljuk.
4. Végül hozzáadjuk a birsalmát, és addig pároljuk, amíg minden megpuhul.
5. A lisztből kevés olajjal vékony rántást készítünk, tejfölt kavarunk bele, és hozzáadjuk a raguhoz. Kiforraljuk, krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése